وضعیت پناهندگان در کشورترکیه و شرح پناهندگی - وب سایت جامع مشاغل کاریابی استانبول
تصویر

وضعیت پناهندگان در کشورترکیه و شرح پناهندگی

Rate this post

بررسی وضعیت پناهندگان در کشور ترکیه

بررسی وضعیت پناهندگان در کشور ترکیه یکی از مسائلی است که، بسیار مورد توجه متقاضیان مهاجرت به ترکیه قرار گرفته است. در حال حاضر ترکیه میزبان تعداد زیادی از پناهندگان کشورهای مختلف می باشد که بیش از سه میلیون آنها را پناهنده های سوری تشکیل می دهد. جمهوری ترکیه یکی از طرفین کنوانسیون پناهندگی ۱۹۵۱ و پروتکل ۱۹۶۷ است و محدودیت جغرافیایی کنوانسیون ۱۹۵۱ ژنو را حفظ می کند. بنابراین اسکان مجدد در یک کشور ثالث را به عنوان مطلوب‌ترین راه حل پایدار برای پناهندگان غیر اروپایی که به این کشور مراجعه می‌کنند، در پیش گرفته است.

در آوریل ۲۰۱۳ ترکیه برای ایجاد یک سیستم موثر پناهندگی ملی مطابق با استانداردهای بین‌المللی اصلاحات قانونی و نهادی را انجام داده است. نخستین قانون پناهندگی قانون خارجی ها و حمایت های بین المللی توسط مجلس در آوریل ۲۰۱۳ تصویب شد. اولین قانون پناهندگی ترکیه یعنی قانون بیگانگان و حمایت بین المللی در سال ۲۰۱۴ لازم الاجرا شد و چهارچوبی قانونی برای حمایت از پناهجویان و پناهندگان در کشور ترکیه را ایجاد کرد. این قانون ستون‌های اصلی سیستم ملی پناهندگی را تشکیل می دهد. قانون خارجی ها و حمایت های بین المللی همچنین اولین آژانس مهاجرت ترکیه موسوم به اداره کل مدیریت مهاجرت را تاسیس نمود که هم اکنون بر اجرا و هماهنگی سیاست های پناهندگی و مهاجرت در ترکیه نظارت دارد.

برای تکمیل و تسهیل در اجرای چارچوب پناهندگی که توسط قانون بیگانگان و حمایت‌های بین‌المللی وضع شده است، دولت ترکیه تعدادی از مقررات را در مورد وضعیت و حقوق سوری ها و همچنین دسترسی سایر افراد ذینفع بین المللی که به ترکیه ورود کرده‌اند تصویب کرده است. از آنجا که پناهندگی یکی از روش های مهاجرتی به ترکیه می باشد، در ادامه به بررسی دقیق تر جوانب مختلف آن می پردازیم.موسسه کاریابی استانبول با تکیه بر دانش مشاورین کارآزموده خود همواره آماده ارائه مناسب ترین روش های جایگزین پناهندگی به شما عزیزان می باشد و به هیچ عنوان روش پناهندگی را توصیه نمی کند. همچنین می توانید طی تماس با مجموعه، از مشاوره رایگان ما بهره مند شوید.

در بخش دیدگاه ها نیز می توانید سوالات خود را مطرح نمایید و در زمانی کوتاه پاسخ بگیرید.سوال بپرسید!

مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:

  • شرایط عمومی پناهندگی در ترکیه
  • رعایت کنوانسیون ژنو در ترکیه
  • خطرات پناهندگی در ترکیه
  • مراحل پناهندگی در ترکیه
  • کیس های پناهندگی در ترکیه
  • روش های جایگزین پناهندگی در ترکیه
  • پاسخ به سوالات متداول در زمینه وضعیت پناهندگان در کشور ترکیه و شرح پناهندگی

شما می توانید از طریق لینک روبرو با ما در ارتباط باشید و از کارشناسان موسسه مشاوره رایگان دریافت نمایید.دریافت مشاوره رایگان

شرایط عمومی پناهندگی در ترکیه

طبق ماده ۶۱ کنوانسیون پناهندگی ژنو پناهنده به شخصی گفته می‌شود که به علت هایی مانند تبعیض نژادی، اعتقادی، ملیت و تعلق به گروه های اجتماعی خاص در کشور خود از امنیت برخوردار نبوده و به علت ترس از دست دادن جان خود و همچنین محاکمه به کشور دیگری مهاجرت می نماید و قادر به بازگشت به کشور خود نمی باشد. در کشور ترکیه چندین نوع پناهنده وجود دارد:

پناهنده از کشورهای اروپایی که به دلایل ذکر شده نمی تواند به کشور خود بازگردد.

آن دسته از افرادی که به علت ترس از محاکمه امکان برگشت به کشور خود را ندارند و به صورت موقت در ترکیه مقیم می شوند، تا پس از آن به کشور سومی منتقل گردند.

 آن دسته از افرادی که نمی توانند در ترکیه پناهنده شوند و یا به صورت کلی هیچ یک از شرایط پناهندگی را ندارند. در این صورت ترکیه از آنها به صورت موقت حفاظت جانبی به عمل می آورد. حفاظت جانبی در صورتی انجام می‌شود که فرد در صورت بازگشت به کشورش به مجازات اعدام محکوم گردد و یا مجازات هایی مثل شکنجه و اعمال غیر انسانی در مورد وی اعمال گردد.

شایان ذکر است آن دسته از افرادی که به علت ارتکاب جرم در کشور خود قصد اخذ پناهندگی ترکیه را داشته باشند مجاز به اقامت پناهندگی در ترکیه نخواهند شد و به کشور خود بازگردانده می‌شوند. اگر شخص جرمی را در خود ترکیه نیز انجام داده باشد و قصد پناهندگی به ترکیه را به منظور فرار از مجازات آن جرم داشته باشد درخواست وی مورد قبول واقع نمی گردد.

در این فایل صوتی خواهیم آموخت:

آیا از طریق پناهندگی در ترکیه می شود درخواست اقامت کانادا داد؟

آیا پناهندگی در ترکیه روش خوبی برای مهاجرت می باشد؟

مشکلات پناهندگی در ترکیه

در زمینه وضعیت پناهندگان در کشور ترکیه و شرح پناهندگ

رعایت کنوانسیون ژنو در ترکیه

ترکیه یکی از کشورهای اصلی عضو کنوانسیون ژنو در سال ۱۹۵۱ می‌باشد که در طی سالهای اخیر با وضع قوانین مهاجرتی در حال نزدیک تر شدن به استانداردهای بین المللی پناهندگی می باشد. اما علیرغم عضویت این کشور در کنوانسیون ژنو، هر شخصی را به عنوان پناهنده نمی پذیرد.

در واقع ترکیه مسئولیت کامل پناهندگی متقاضیان کشورهای عضو شورای اروپا را می پذیرد و برای افراد سایر کشورها وضعیت اقامت ترکیه به صورت موقت را در نظر گرفته است. به این ترتیب که افراد برای اقامت موقت می‌توانند کشور ترکیه را انتخاب کند ولی برای اقامت بلند مدت باید به سایر کشورها مهاجرت نمایند.

این مطلب را از دست ندهید!

پاسپورت ترکیه

خطرات پناهندگی در ترکیه

با توجه به انواع روش های مهاجرت، تنها راه غیر قانونی و غیر مناسب در روش های مهاجرت پناهندگی است. پناهندگی تعاریف مشخص خود را دارد، اما به هیچ وجه روش پناهندگی را به متقاضیان پیشنهاد نمی کنیم و توصیه ما این است که قبل از هر اقدامی با کارشناسان حقوقی و مشاورین مهاجرت مشورت نمایید و تمامی روش های مهاجرت را بررسی کنید. با توجه به اخبار امروز دنیا بسیاری از افرادی که تحت عنوان پناهندگی اقدام به مهاجرت کردند با خطرات فوق العاده زیاد و غیرقابل بازگشت مواجه شدند. در این راه افراد زیادی مال خود را از دست دادند و همچنین با صحنه هایی مواجه شدند که از نظر روحی نامناسب و غیر هنجار بوده است. در این میان افراد سودجویی وجود دارند که از عدم آگاهی متقاضیان مهاجرت سوء استفاده می کنند و راه پناهندگی را به این افراد توصیه می کنند که تنها به فکر جیب خود هستند و هیچ علمی نسبت به اقامت و مهاجرت ندارند. ترکیه به علت داشتن مرز زمینی با ایران به عنوان یک راه ورود برای پناهندگان و پس از آن اخذ اقامت سایر کشورها تبدیل شده است. قاچاقچیانی که با وعده های دروغ به متقاضیان مهاجرت به کشورهای دیگر آنها را از راه های ناهموار به ترکیه می آورند و پس از آن در این میان رهایشان می کنند. پناهندگی در ترکیه راه فوق العاده نامناسب و غیر انسانی خواهد بود که البته بسیار طولانی خواهد شد و زمان زیادی می ‌برد. همچنین پس از درخواست پناهندگی در کشور ترکیه به علت حمایت کم و حجم بالای تقاضا، اتفاقات ناگواری که جبران آن ها امکان پذیر نمی باشد نیز به وقوع می پیوندد که سختی این مسیر را دوچندان می کند. وعده های پوچ که بعد از پناهندگی در ترکیه به افراد داده می شود تنها از طرف قاچاقچیان و افراد سودجویی است که تنها منافع خود را دنبال می کنند و آرزوهای بزرگ متقاضیان هیچ گاه به سرانجام نخواهد رسید.

این مطلب را از دست ندهید!

مهاجرت قاچاقی به ترکیه

مراحل پناهندگی در ترکیه

در ابتدا باید در نظر داشته باشید، برای ثبت نام و تعیین وضعیت پناهندگی در ترکیه یکی از مراجع مهم و قانونی برای ثبت این درخواست سازمان ملل می باشد. نکته مهم اینجاست از تاریخ ۱۰ سپتامبر سال ۲۰۱۸ ثبت نام در کشور ترکیه و همچنین تعیین وضعیت پناهنده توسط سازمان ملل متحد در این کشور به پایان رسیده است. با این حال اداره کل مهاجرت ترکیه برای برخورداری اتباع خارجه و پناهندگان بین المللی از قوانین حمایتی بین المللی انجام تمامی مراحل را بر عهده دارد. در مرحله اول به محض ورود به خاک ترکیه، اداره مهاجرت استان خود را انتخاب نموده و خود را به آنجا معرفی می کنید. در مرحله اول هیچ نیازی به ارائه معرفی نامه یا مدارک نمی باشد.

بعد از ثبت نام و معرفی در اداره مهاجرت تمامی اطلاعات شخصی خود را به مامور اداره مهاجرت ارائه دهید تا کارت شناسایی شما صادر شود. با این کارت شناسایی و شماره آن شما قادر به استفاده از بعضی از حقوق شهروندی و خدمات شهروندی کشور ترکیه خواهید بود. دقت بفرمایید این امر به معنای شهروندی شما در ترکیه محسوب نمی گردد بلکه بدین معناست که اگر در یک مکانی احتیاج به شناسایی شما باشد، شما با آن کارت شناسایی می شوید. کشور ترکیه ۸۱ استان دارد و شما می توانید در تمامی این استان ها درخواست اقامت کوتاه مدت خود را انجام دهید. اما در بعضی از این استان‌ها به تشخیص کشور ترکیه امکان اقامت را نخواهید داشت. اگر شما درخواست خود را در یک استان ممنوعه ارائه دهید، درخواست شما با توجه به صلاحدید دولت ترکیه به سایر استان ها ارجاع می گردد که این امر پرونده طولانی شما را طولانی تر خواهد کرد.

 اولین قدم برای پناهندگی در ترکیه مصاحبه اولیه با امور مهاجرت کشور ترکیه است. در این مصاحبه که از قبل به شما اطلاع خواهند داد، دلایل و پرونده اولیه شما بررسی می شود و بر اساس کیس ارائه شده پرونده شما اولویت بندی می گردد. سالیانه کشور ترکیه مبالغ زیادی از اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد جهت رسیدگی به پناهندگان در این کشور دریافت می کند. به علت موقعیت جغرافیایی ترکیه و هم مرز بودن کشور ترکیه با کشورهایی همچون سوریه، عراق و ایران سبب افزایش تقاضای پناهندگی در این کشور گردیده است. در فرآیند مصاحبه اولیه از فرد متقاضی عکس گرفته می شود و اثر انگشت شما ثبت می شود. مصاحبه اولیه معمولا ۶ ماه تا یک سال پس از ثبت نام خواهد بود. پناه جو با پاسپورت سفید یا کیملیک سفید مجوز اجاره منزل، خرید خط تلفن همراه و تامین اولیه های زندگی خود را دارد.

کیس های پناهندگی در ترکیه

معمولاً بسیاری از افرادی که درخواست پناهندگی در ترکیه را دارند، یا به دروغ کیس خود را معرفی می کنند یا با در سر داشتن آرزوهای بزرگ، وعده های توخالی و پوچ قاچاقچیان و افراد سودجو را قبول می کنند. اما اگر بنا به تعریف پناهنده مطابق با کنوانسیون ژنو شخصی در کشور خود امنیت جانی، مالی و آزادی نداشته باشد می ‌تواند با ارائه کیس پناهندگی به کشور دیگر پناهنده گردد. در این قسمت باید شخص توضیح دهد چرا مجبور به ترک کشور خود شده است؟ چرا نمی تواند در کشور خود زندگی کند؟ و اگر به کشور خود باز گردد چه خطراتی برای وی محتمل هست؟ دقت کنید اگر فردی مجرم شناخته شود که این جرم در تمامی دنیا به عنوان جرم تعریف شده باشد، شامل پناهندگی نمی شود. به عنوان مثال اگر شخصی دزدی کرده باشد که در تمامی دنیا به عنوان یک جرم شناخته شده است نمی‌تواند بر اساس دزدی و مجازات پس از جرم به کشوری دیگر پناهنده شود.

 پناهنده باید به صورت شفاف و مستدل به قوانین بین المللی، و با داشتن مدارک کافی به پلیس مهاجرت توضیح دهد که چرا و به چه علت پناهنده شده است. مامورین پلیس مهاجرت افراد باتجربه و روانشناسی هستند که تاکنون پرونده های بسیاری شبیه به شما را بررسی کردند. با ارائه پاسخ های صادقانه می‌توانند صحت ادعای شما را محک بزنند. اگر شخصی بدون داشتن مدارک درخواست پناهندگی دهد، ریسک پذیرش درخواست وی افزایش می یابد.

روش های جایگزین پناهندگی در ترکیه

 متقاضیان مهاجرت کشور ترکیه می توانند از طرق قانونی به جایگزینی پناهندگی استفاده نمایند. به عنوان مثال راه هایی همچون تحصیل در ترکیه، کار در ترکیه، سرمایه گذاری در ترکیه، ثبت شرکت در ترکیه، خرید و اجاره ملک در ترکیه، ثبت یک برند و امثالهم امکان پذیر است.

ترکیه دانشگاه های بسیار معتبری دارد و افرادی که توانایی درس خواندن در این کشور را دارند با هزینه‌های بسیار کم می‌توانند در این کشور تحصیل کنند، مقالات علمی خود را ارائه نمایند و بعد از آن با دریافت دعوتنامه کاری در این کشور کار کنند و حتی به اقامت دائم نیز دست پیدا کنند. تحصیل در بعضی از دانشگاه های ترکیه ارزان قیمت خواهد بود و هزینه اندکی خواهد داشت چراکه این دانشگاه‌ها، دولتی هستند و اگر شخص متقاضی زبان انگلیسی و مخصوصاً ترکی استانبولی بلد باشد می تواند با هزینه های بسیار کم و امکانات دانشجویی بسیار عالی، تحصیل نماید.

در مورد ویزاهای کار در ترکیه باید بدانید که شخص متقاضی الزاما از طریق دعوتنامه کاری می تواند اقدام نماید. این دعوتنامه برای تمامی افراد صادر می شود اما متقاضی باید دقت کند که کارفرما در ترکیه باید به ازای هر نفر خارجی، ۵ نفر ترک را استخدام کند.

گزینه بعدی سرمایه گذاری، ثبت شرکت و خرید ملک می باشد. شما در ترکیه در کمترین زمان ممکن می‌توانید شرکت خود را متناسب با حوزه فعالیتی مد نظر ثبت کنید. در اینصورت شما به عنوان شخص مدیر عامل با داشتن مدرک ثبت شرکت می توانید اجازه کار در ترکیه را اخذ نمایید، و ماهیانه مالیات شرکت خود را پرداخت کنید. بر اساس ثبت شرکت در ترکیه شما نیروی کار محسوب می شوید و کارت آبی ترکیه را اخذ می نمایید. با ثبت شرکت در ترکیه نیاز به سپرده زیادی نخواهید داشت و حساب اولیه شرکت شما احتیاج به سرمایه بلاک شده نخواهد داشت، اما موضوع اینجاست که شما باید هر ماه به مامور مالیات و حسابرسی این کشور پاسخ دهید و تمام فاکتورها و کارکرد خود را ارائه دهید.

گزینه بعدی خرید ملک در ترکیه هست. در حال حاضر ایرانی ها بیشترین خرید ملک در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ در ترکیه را داشتند. این خرید ملک به شما اجازه می‌دهد که اقامت توریستی خود را هر سال تمدید نمایید و با تمدید سالیانه در این کشور زندگی کنید. دقت داشته باشید معمولاً هزینه خرید ملک حدوداً ۳۰۰ هزار لیر به بالا می باشد. در صورتیکه ارزش ملک خریداری شده بیش از ۲۵۰ هزار دلار باشد امکان دریافت پاسپورت ترکیه نیز برای شما وجود خواهد داشت.

پیشنهاد ویژه مؤسسه حقوقی ملک پور به متقاضیان مهاجرت به ترکیه یا سایر کشورهای برتر جهان، محصول ویدئویی راهنمای گام به گام انتخاب مسیر مهاجرت است. در این ویدئو تمامی روش های مهاجرت به کشورهای برتر جهان شرح داده شده است و شما با مشاهده آن می توانید وکیل خود در امر مهاجرت باشید. راهنمای گام به گام انتخاب مسیر مهاجرت

پاسخ به سوالات متداول در زمینه وضعیت پناهندگان در کشور ترکیه و شرح پناهندگی

✅ آیا از طریق موسسه MIE می توان در این کشور پناهنده شد؟

خیر. موسسه MIE هیچ گونه خدمات و فعالیتی در زمینه پناهندگی ارائه نمی دهد و  این روش را توصیه نمی کند. تمامی مطالب بیان شده در این مقاله و مقالات مشابه برای آگاه سازی افراد از خطرات جبران ناپذیر این روش و معرفی روش های جایگزین تهیه شده است. 

✅ شخص پناهنده در ترکیه چگونه شناسایی می گردد؟

یک کارت سفید به متقاضی پناهندگی اعطا می گردد و اطلاعات، مذهب و عکس وی در آن ثبت شده است، و همانطور که گفته شد برای شناسایی فرد متقاضی پناهندگی استفاده می شود.

✅ شخص پناهنده در ترکیه اجازه کار دارد؟

شخص پناهنده در ترکیه، با مدرک شناسایی پناهندگی در این کشور طبق قانون کشور ترکیه اجازه کار دارد اما این امر به هیچ وجه ساده نبوده و تقریباً اجرایی نخواهد شد. طبق قانون کار در ترکیه پناهندگان باید از وزارت کار کشور ترکیه اجازه کار اخذ کنند و کارفرما باید بیمه کارمند پناهنده خود را طبق قوانین کشور ترکیه بپردازد که معمولاً کارفرماهای ترک این کار را انجام نمی‌دهند و حقوق یک شخص تبعه ترکیه را به پناهنده نخواهند داد. لذا معمولاً پناهندگان در کشور ترکیه بدون مجوز و به صورت سیاه کار می کنند.

✅ شخص پناهنده در ترکیه اجازه تحصیل دارد؟

پناهندگان می توانند با اجازه اداره مهاجرت و شرکت در آزمون YOS در دانشگاه تحصیل کنند، که البته اداره مهاجرت اجازه این کار را منوط به سن و سطح زبان متقاضی می داند. این کشور دانشگاه های دولتی و خصوصی معتبری دارد که امکان تحصیل به زبان انگلیسی را نیز برای متقاضیان فراهم می آورد.

✅ در مراحل اولیه تردد پناهجو آزاد می باشد؟

پناهنده باید در اداره مهاجرت شهر مشخص شده بعد از ثبت نام هر هفته یا هر ماه به صورت منظم خود را معرفی کند، اثر انگشت و امضای خود را ارائه دهد. در غیر این صورت اگر در سه مرحله متوالی از مراجعه به اداره مهاجرت امتناع نمایند، پرونده وی به صورت خودکار بسته می شود .

دیدگاه خود را بنویسید


نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال آپلود
سوئیچر رنگ